Pretraga

venerdì 18 novembre 2016

Namirnice sa najjačim antibakterijskim svojstvima

Sa dolaskom hladnih dana,organizmu je potrebna dodatna nega,i u nastavku ću vam predložiti par namirnica koje će vam pomoći da ojačate vaš imunitet!


Beli luk




Ne samo da ubija bakterije nego i virusne i gljivične infekcije.Najbolje ga je koristiti svežeg.Vodite računa ako je u svrhu lečenja o  poreklo i način uzgoja.
Preporučuje se dnevno pojesti 1-2 čena belog luka.Osim što deluje kao antibiotik ima i svojstva probiotika.



Med manuke








Biljka manuka rste na Novom Zelandu.Suzbija bakterije koje izazivaju kožne infekcije.Pomaže kod zarastanja rana.Istraživanja su pokazala da je jako dobar u borbi protiv heliko bakterije,čak i onda kad je kura sa antibioticima nedelotvorna.


Djumbir






U Japanu se listići djumbira služe uz sushi,kako bi se izmedju ostalog sprečilo trovanje hranom.Najjače delovanje ima kad je svež ili ukiseljen.
U videu koji sledi saznajte nešto više o djumbiru.








Kurkuma




Indijski začin žute boje,koji organizmu pruža višestruku zaštitu.Povoljni deluje i protiv ozbiljnih bolesti poput karcinoma. Odličan je u borbi protiv heliko bakterije,koja je uzročnik čira na želudcu.Uz to pomaže kod ošterćene sluznice želudca.Svakodnevno ga treba koristit i dodavati u hranu u preventivne svrhe.
U videu koji sledi saznajte nešto više o kurkumi.




Nessun commento:

Posta un commento