Poput vina, i so u svom ukusu nosi obeležja mesta, porekla i načina na koji nastaje, tako da postoje mnoge egzotične vrste soli:
Havajska so je jedna je od cenjenijih soli na tržištu. Zaista posebna, zahvaljujući jedinstvenim geološkim i klimatskim uslovima, može se naći crvena, crna ili ružičasta.
Pa'a kai na havajskom znači crvena so ili na engleskom Alaea Hawaiian Sea Salt. Zapravo, reč je o morskoj soli koja se meša s crvenom glinenom prašinom koje ima u okolini vulkana i bogata je oksidom gvožđa. Ona običnoj morskoj soli, osim boje, menja i ukus. Koristi se u ceremonijama poput blagoslovljenja čamaca, kao i u havajskoj narodnoj medicini.
Crvena havajska so sadrži gotovo sve minerale od kojih se sastoji ljudsko telo.Spada u red najgušćih hranljivih soli koje postoje.
Koristi se za pečenje,grill,pogotovo za svinjetinu.
Nessun commento:
Posta un commento